vrijdag 2 mei 2014

Filmpje Sabine Hagedoren met weerpraatje van 18-6-2010 op bezoek bij DeMadammen van Radio 2

Op 18-6-2010 kwam VRT weervrouw Sabine Hagedoren in dit filmpje, in de Radio 2 studio bij de Madammen, met deze keer als presentatrices Cathérine Vandoorne en Ilse Van Hoecke op post, haar dagelijkse weerpraatje houden.

Ilse Van Hoecke (35), de presentatrice van De madammen waar Sabine Hagedoren vaak haar weerpraatje verteld, is begin deze maand in het geheim getrouwd met haar vriend Sam Coeckelberghs. ‘We zijn in alle stilte getrouwd op een romantisch plekje, in aanwezigheid van onze broers, zussen en enkele vrienden', aldus Ilse Van Hoecke.

De Radio 2-presentatrice is al zeven jaar samen met haar vriend en het koppel heeft twee kindjes: Lars (4) en Lou (1,5). Ze hadden naar eigen zeggen gewoon zin om te trouwen, maar niet in een groot huwelijksfeest en al helemaal niet in ‘de hele dag handjes schudden'.

Vorige week kon u al lezen dat slechts één enkele BV op twintig deelnemers slaagde in het rijbewijsexamen dat Radio 2 organiseerde naar aanleiding van het invoeren op 1 juli van een nieuw Europees rijbewijs.

Radio 2 vroeg aan twintig bekende Vlamingen om hun rijkennis te testen. Allemaal voelden ze zich plots weer achttien zenuwachtig om een echt theoretisch examen af te leggen. En dat bleek geen makkelijke opgave. Slechts één bekende Vlaming, Tom Waes, haalde nipt het minimum van 41 punten.

Een goede chauffeur is natuurlijk niet alleen goed in theorie, maar kan ook zijn mannetje staan achter het stuur. Omdat er maar één BV slaagde in het examen, werden er vier andere gedelibereerd. Zij mochten verder naar de praktische proef die gisteren op een veilig oefenterrein van de VAB werd gehouden. Het Radio 2-programma ‘De Madammen’ volgde de ontknoping. Ook hier won Tom Waes vlotjes. Helaas was Sabine Hagedoren afwezig.

Cilou Annys, Wendy van Wanten, Tom Waes, Maarten Vangramberen en Niels Destadsbader testten gisteren op een VAB-oefenterrein hun praktische rijkennis. Het algemene oordeel van de rijinstructeur over de vijf kandidaten was niet zo positief. Ze hebben meestal slechte kijk- en stuurtechnieken en gebruiken hun voertuig verkeerd.

Tom Waes dacht dat hij rally reed en mishandelde zijn voertuig. Hij had wel goede kijk- manoeuvreer- en stuurtechnieken. Miss België Cilou Annys had ook goed kijk-en stuurtechnieken maar had pech bij het parkeren. Zij reed op de stoeprand en dat is een zware fout. Maarten Vangramberen stuurde met  één hand, bediende gas-en ontkoppelingspedaal goed en manoeuvreerde ook prima.

Niels Destadsbader was heel goed begonnen maar maakte er een spelletje van en raakte twee paaltjes. Wendy Van Wanten mist stuurvaardigheid en kan niet overweg met een handgeschakeld voertuig. De Rode Loper was aanwezig met een camera voor een verslag van de rijtest met Cilou Annys, Wendy Van Wanten, Tom Waes, Maarten en Niels.

'De madammen' is de eerste personality show van Radio 2 met drie vurige dames aan het roer. Anja Daems, Cathérine Vandoorne en nieuwkomer Ilse Van Hoecke zijn op post van maandag tot vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Samen ontvangen zij regelmatig 'vriendinnen' zoals Sabine Hagedoren in hun programma. 'De Madammen' hebben aandacht voor alles wat het leven aangenaam (en soms minder aangenaam) maakt: gastronomie, toerisme, wellness, huis en tuin, gezondheid, trends, media e.a.