zaterdag 21 april 2012

Filmpje Vlaamse weervrouw Sabine Hagedoren met weerbericht op 20 april 2012

Filmpje Vlaamse weervrouw Sabine Hagedoren met weerbericht op 20 april 2012, Sabine Hagedoren gaat spinnen: “Een warm hart voor Lien”

Één weervrouw Sabine Hagedoren ging spinnen voor de zieke Lien Michiels.

Lien Michiels (18) uit Bornem vecht namelijk voor de tweede maal in haar nog jonge leven tegen kanker. Zoals ze de eerste keer steun kreeg van klasgenoten, krijgt ze nu steun vanuit Top Vorm, het fitnesscentrum van haar ouders.

Top Vorm is twaalf jaar geleden uit de grond gestampt door Luc Michiels (47) en zijn vrouw Kristel Decat (46). Het is een fitnesscentrum waar sportievelingen onder begeleiding van erkende instructeurs in groep deelnemen aan het bekende Les Mills’-fitnessprogramma. Door de individuele en warme benadering van alle cursisten zijn er vriendengroepen ontstaan die nu het initiatief nemen voor een benefiet voor Lien.

“Een eerste idee was een fuif, maar het wordt een grootscheepse benefietdag. Ik kon vlug rekenen op de steun van een twintigtal organisatoren en inmiddels ook al dik honderd helpers, met elk hun eigen inzet en netwerk aan vrienden. Een waakvlammetje werd een kampvuur”, vertelt Guy Pauwels uit Puurs, die het initiatief nam.

Solidariteit
Steun van vips is er al zeker. De sportieve weervrouw Sabine Hagedoren, Natalia, minister-president Kris Peeters en minister Annemie Turtelboom komen zeker spinnen, net als Unizo-man Karel Van Eetvelt en zijn vader Jozef, de burgemeester van Bornem. Ook de Puurse burgemeester Koen Van den Heuvel en ex-wielrenster Heidi Van de Vijver zegden toe.
“Waarom voor Lien en niet voor anderen? Als we nu de handen in mekaar slaan om wat te doen voor Lien, is dat onder meer vanuit de band van solidariteit met haar en haar familie, die heel spontaan in Top Vorm is gegroeid. We hopen dat anderen ons voorbeeld volgen voor zieken als Lien. We doen het ook graag omdat voor een viertal jaar, vooraleer er sprake was van kanker in Liens familie, Top Vorm zelf een actie ondernam ten voordele van Kom op tegen Kanker. Nu de familie zelf is getroffen, willen wij helpen”, zegt Guy Pauwels.
Praktisch
Waar en wanneer? Zaterdag 29 november 2008 in CC Ter Dilft.
Van 14 tot 18u: spinning voor 10 euro per uur (70 fietsen beschikbaar), met o.a. Sabine Hagedoren.
Van 17 tot 21u: barbecue – 18 euro / 10 euro voor kinderen (inschrijven tot 16 november) en vrij podium met optreden van Lien en zus Anne en Nieuw-Zeelander Gandalf, medewerker van Les Mills.
Vanaf 22u megaparty met onder andere DJ Gerrit Kerremans. Toegang 5 euro (4 euro in voorverkoop).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten