vrijdag 2 maart 2012

Sabine Hagedoren 23-2-2012 weerbericht Radio 2 op één De Madammen Vlaamse weervrouw

Sabine Hagedoren 23-2-2012 weerbericht Radio 2 op één De Madammen Vlaamse weervrouw.'De madammen' van Radio 2

'De madammen' is de eerste personality show van Radio 2 met drie vurige dames aan het roer. Anja Daems, Cathérine Vandoorne en nieuwkomer Ilse Van Hoecke zijn op post van maandag tot vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Samen ontvangen zij regelmatig 'vriendinnen' in hun programma. 'De madammen' hebben aandacht voor alles wat het leven aangenaam (en soms minder aangenaam) maakt: gastronomie, toerisme, wellness, sauna, massage, huis en tuin, gezondheid, trends, media e.a.

Reizen, gezondheid, wellness, wonen, het komt allemaal aan bod. De madammen brengen binnen- en buitenlandse reportages, reisnieuws, er komen luisteraars langs die reistips geven, schoonheidsbehandelingen worden uitgetest, waarheden en onwaarheden over gezondheid worden ontrafeld. Er zijn woontips, tuintips, reportages over bijzonder of anders wonen, autotrends, info over huisdieren... Tante Kaat en Guy De Pré maken ook hun opwachting in het programma en Frank Deboosere en Sabine Hagedoren (filmpje)geven een vooruitblik op het weer.

'De madammen' houden ook de media in de gaten. Zo hebben ze het over nieuwe media, over televisie- en radioprogramma's, tentoonstellingen, concerten, films in de zalen of op televisie. Luisteraars geven tips over boeken en websites. 'De madammen' duiken ook de keuken in: productinformatie, kooknieuws, tips van chefs over de Belgische keuken en de wereldkeuken, gastronomie van bij ons. Dirk De Prins antwoordt op kookvragen en heeft het over 'de lekkere liefde', een reeks over stimulerende ingrediënten. 'De madammen' kunnen ook op een heel team van culinaire specialisten rekenen.

'De madammen' krijgen regelmatig vriendinnen over de vloer: Els De Schepper, Elodie Ouedraogo, Mieke Mievis, Chris Jonckers en Kathy Lindekens. Chris Jonckers is een radiomadam om drie keer u tegen te zeggen. Speciaal voor dit programma zal zij zich bezighouden met alles wat van ver of dichtbij op passie lijkt. Haar eigen passies zijn de schilderijen van Gustav Klimt, het pianoconcerto KV 365 van Mozart en de films van Jane Campion.

Kathy Lindekens is de vinger aan de pols voor alles wat in Vlaanderen leeft, beweegt en plaatsheeft. Zij brengt regelmatig verslag uit of komt de madammen verrassen met pakkende reportages. Niet alle madammen hebben veel kaas gegeten van sport. Elodie Ouedraogo zal ze met het nodige enthousiasme en bijzonder veel kennis van zaken overstelpen met alle weetjes uit sportland.

Begrippen als 'artistieke duizendpoot' of 'vrouw met ballen aan het lijf' zijn wellicht speciaal voor Els De Schepper in het leven geroepen. Els is een actrice met een boodschap, een schrijfster met een vlijmscherpe pen en een zangeres met een stem van hier tot in Zulte. Een madam waarbij je alleen superlatieven kan gebruiken, zo hebben 'De madammen' het graag. Els gaat naar analogie met haar nieuwe theatershow op zoek naar supervrouwen en in de reeks 'Wordt gevolgd' wordt Els zélf gevolgd bij de realisatie van haar nieuwe show.

Seksuologe en relatietherapeute Mieke Mievis maakt het verschil in 'de Madammen'. Zij komt uitleggen waarom vrouwen geen kaart kunnen lezen en mannen niks terugvinden als ze een kast opentrekken. Zij legt de vinger op de wonde : mannen en vrouwen zijn aparte diersoorten, maar gelukkig kunnen ze niet zonder mekaar. Ook weervrouw Sabine Hagedoren komt geregeld langs voor haar weerpraatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten