vrijdag 15 juni 2012

Vlaamse weervrouw Sabine Hagedoren met Belgisch weerbericht op 14 juni 2012 Sing for the climate

Vlaamse weervrouw Sabine Hagedoren met Belgisch weerbericht op 14 juni 2012, Sing for the climate met Nic Balthazar.

BV's zoals Sabine Hagedoren zingen "Sing for the climate" met Nic Balthazar.

Volgende week dinsdag, aan de vooravond van de VN-top voor duurzame ontwikkeling Rio+20, nemen een vijftigtal BV's het lied 'Sing for the Climate' op. De song is bewerkt door Stef Kamiel Carlens en Dirk Brossé. Het doel is dat op 22 en 23 september minstens 24.000 mensen in hun gemeente hun bezorgdheid over de klimaatverandering uitzingen. Nic Balthazar, de man achter 'Big Ask' en 'Big Ask Again', zal hiervan een clip maken.

Het initiatief gaat uit van de Klimaatcoalitie en 11.11.11. De opnames van de oproepclip gaan door in Toots Studio van de VRT op dinsdagnamiddag 19 juni. De VN-top start op woensdag 20 juni en loopt tot vrijdag. De clip moet de Vlamingen aanzetten om binnen drie maanden in hun gemeente of stad hun bezorgdheid over het klimaat uit te zingen. Lokale cineasten en cameramannen zullen deze zangmanifestatie filmen en Nic Balthazar zal de opnames integreren in één grote clip.

Het gezelschap dat het nummer inzingt is erg heterogeen, gaande van Milow, Tom Kestens, Roos van Acker over Kris Wauters, Klaas Delrue, Luc Devo en Michael Pas tot Rocco Granata, Lady Linn, Gunter Neefs en Frank Vander Linden. In de studio wordt het klimaat verzekerd door de weervrouwen Sabine Hagedoren en Jill Peeters.

Volgende week dinsdag zullen een 50-tal BV’s het lied ‘Sing for the climate‘ opnemen. Daarmee willen ze mensen warm maken om op 22 en 23 september in hun gemeente hun bezorgheid over het klimaat al zingend te uiten.

Onder andere Roos Van Acker, Milow Luc Devos, Frank Vander Linden, Lady Linn en weervrouwen Sabine Hagedoren en Jill Peeters doen mee. De clip wordt ingeblikt door Nic Balthazar die zich al jaren inzet voor klimaatorganisaties als The Big Ask en The Big Ask Again. Het nummer wordt dan weer bewerkt door Zita Swoon-zanger Stef Kamiel Carlens en dirigent Dirk Brossé.

Met de videoclip willen de BV’s waaronder Sabine Hagedoren meer dan 24.000 mensen warm te maken om op 22 en 23 september in hun gemeente al zingend hun bezorgdheid over het klimaat te uiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten