vrijdag 28 september 2012

Sabine Hagedoren zingt mee met Sing for the Climate van Nic Balthazar

Sabine Hagedoren zingt mee met Sing for the Climate van Nic Balthazar
Afgelopen zondag vond Sing for the Climate plaats op diverse plaatsen in ons land. Ook in Bornem kon je gaan zingen voor het klimaat, namelijk in het park d’Ursel in Hingene. Het is vrt één weervrouw Sabine Hagedoren, die zelf in Bornem woont, die de namiddag in goede banen leidde. Wie met de fiets naar Hingene komt, kreeg bovendien een verrassing. Aan de aanwezigen werd gevraagd om zich in het wit, blauw of rood te kleden en ook een hoofddeksel te dragen. Er zal immers een filmpje gemaakt worden van het hele gebeuren.

Sing for the Climate met Sabine Hagedoren vond plaats van 14 tot 17 uur.

Sing for the Climate brengt meer dan 80.000 mensen op de been

Meer dan 80.000 mensen gaven het afgelopen weekend hun stem aan het klimaat. Dat blijkt uit de telling in de ruim 180 steden en gemeenten waar Sing for the Climate doorging. Organisatoren Nic Balthazar, 11.11.11 en de Belgische Klimaatcoalitie zien daarmee hun stoutste verwachtingen overtroffen.

Een eenvoudig lied en een heldere boodschap hebben dit weekend ruim tachtigduizend mensen kunnen samenbrengen in meer dan 180 steden en gemeenten. Overal werd het lied 'Do it now' gezongen en op video opgenomen. Met het aantal deelnemers is Sing for the Climate een grootse zangbetoging geworden, waarin zowel hoop als verontwaardiging weerklonk.

Initiatiefnemer Nic Balthazar:  "Het was vooral ook een prachtige positieve vibe die overal op elke plein voelbaar was. Ik bedank al mijn collega's die het met zo veel camera's hebben opgenomen om aan de wereld te tonen hoe uniek dit wel was. Een zingend maatschappelijk draagvlak om eindelijk echt voor duurzaamheid en positieve klimaatmaatregelen te gaan." In heel het land zongen BV's zoals Sabine Hagedoren in Bornem samen met gewone Vlamingen voor het klimaat.

Bogdan Vanden Berghe, 11.11.11: "We voelen ons als organisatie enorm gesterkt door deze opkomst. Dat er zo veel mensen zijn komen zingen wijst er op dat er geen sprake is van klimaatmoeheid maar van een zeer grote klimaatbezorgdheid. Wij zijn de laatste generatie die weet wat er moet gebeuren en er ook iets aan kan doen. Dit is een bijzonder duidelijk signaal aan de politieke wereld: geen uitstel meer."

Michel Genet, directeur Greenpeace België, voor de Klimaatcoalitie: "Zestigduizend burgers die hun stem verheffen voor het klimaat kan niet anders gezien worden dan een sterke boodschap aan de politici om maatregelen te nemen. Op gemeentelijk vlak na de verkiezingen, gewestelijk én federaal. Met de middenveldorganisaties die samen de Klimaatcoalitie vormen verwachten we een sterke reactie op al deze niveaus."

De drie organisatoren staan er op alle lokale initiatiefnemers en deelnemers bijzonder te danken. "Bijzonder veel mensen hebben zich maandenlang volkomen pro bono ingezet om van dit weekend een kletterend succes te maken. Zonder hen was dit niet gelukt."


Dit totaal maakt van Sing for the Climate een van de grotere betogingen in ons land. Voor de organisatoren toont de opkomst een wezenlijke bezorgdheid bij de bevolking aan.
Met de 80.000 deelnemers onder de arm gaan de organisatoren nu zowel lokale als nationale politici aanspreken. In elke gemeente waar gezongen is, maar ook op Vlaams en federaal niveau.

Honderden mensen kwamen zondagnamiddag naar het park in Hingene om er onder een grijze hemel uit volle borst mee te zingen voor Sing for the climate. Met die actie wil Nic Balthazar samen met 11.11.11 en de Klimaatcoalitie wereldleiders wakker schudden voor de klimaatverandering. In 180 gemeenten in Vlaanderen werd er dit weekend gezongen. Van de beelden en foto's maakt Nic Balthazar een filmpje dat de wereld zal worden rondgestuurd. Aan kasteel d'Ursel zorgden de violisten van het Bornemse Villa Viola samen met zangeres Marjolein voor de muzikale begeleiding. Weervrouw Sabine Hagedoren praatte alles aan elkaar.


Op 26 oktober 2012 gaat ook nog sing@school door. Daar zijn vandaag al 240 scholen voor ingeschreven, voor een totaal van nog eens 80.000 leerlingen.

Van de actie wordt een clip gemaakt, die we lanceren op 20 november 2012 , vlak voor de klimaattop in Doha, Qatar.

Sabine Hagedoren doet mee!

Sabine Hagedoren presenteerde op 23 september 2012 de Klein-Brabantse actie voor Sing for the Climate die doorging in Park d'Ursel te Hingene.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten